2016.03.24 09:44 A cél a cél Egerben

A Rallye2 Bajnokság és a magyar rallyepályák egyik legkülönlegesebb autójával egy Volvo C30-assal láthatjuk újra versenyezni a Papp László-Papp Csaba párost, akik ezúttal egy a tervezettnél gyengébb motorral várják a 2016-os évad rajtját. Laci és Csabi fél év kihagyás után, teszt nélkül élesben fog a lovak közé csapni az Eger Rallye-n, az első gyorsaságin és bíznak abban, hogy a hat speciális szakasz után azt mondhatják majd a célban, hogy egy kiélezett csatákkal teli, de jó hangulatú, izgalmas megmérettetéssel indították el az idei pontvadászatot. Papp Lászlót kérdeztük. 

Rallye2.hu: Terveztétek a Szilveszter Rallye-t, végül mégsem rajtoltatok el Mogyoródon.

Papp László: Nem sajnos. Az autónk nem készült el időben és a büdzsénk sem állt össze teljesen. A tervünk az volt, hogy építünk egy új motort a Volvo C30-asunkba, a régit pedig átrakjuk az S40-esembe. Az új motorhoz azonban többek közt a dugattyúk és egyéb alkatrészek sem érkeztek meg a télen és ez még most is így van. Ezért S40-ből vettem ki a régi motort, azt javítgatom éppen, azért, hogy ideiglenesen vissza tudjam rakni a C30-ba. Valamivel el kell, hogy induljunk Egerben…

Rallye2.hu: Milyen állapotban van most az autótok, másfél héttel az Eger Rallye előtt?

Papp László: A motor itt van az orrom előtt, kívül az autóból. A váltóban találtunk néhány hibát, azokat folyamatosan javítgatjuk, remélem, még a héten össze tudom rakni a C30-at és be is lehet majd indítani. Sietni kell, szorít az idő. Tavaly már nagyon füstölt a kocsi, ennek az okára nem jöttünk rá, ez az Eger Rallye-ra is így marad, remélem a következő versenyünkre már készen lesz az új motor és megoldódik a probléma. Fontos is, hiszen teljes évadot tervezünk a Rallye2-ben.

Rallye2.hu: Motorotok tehát – még ha egy kicsit gyengébb is, mint szeretnétek- lesz Egerben, de hogy tetszik neked az évadnyitó verseny programja?

Papp László: Tetszenek a ránk váró gyorsaságik, a nevezési listán pedig azt látom, leszünk annyian, hogy egy jót tudjunk versenyezni. A pályákat ismerem, mentem már rajtuk korábban. Szárazon lehet jót csatázni, igazán gyorsan és a maximumon autózni, de ha esni fog én azt sem bánom, nem zavar különösebben az eső.

Rallye2.hu: Tempósak lesznek a speciálisok, milyen a viszonyod az ilyen jellegű pályákkal?

Papp László: Fekszenek nekem. Minden attól függ, hogy mennyire merik bevállalni rajta a pilóták a magas versenytempót, a nagy sebességet. Én szívesen repesztenék a szélnél is sebesebben, de sajnos a motorunk ebben csak bizonyos pontig lesz partner, mert nem lett erősebb, maradt ugyanolyan gyenge, mint 2015-ben volt. Ezért meg kell próbálnunk lendületből autózni. Fél éve nem ültünk már versenyautóban, remélem nem lesz ebből semmilyen problémánk.

Rallye2.hu: A verseny előtt egy rövidke teszt sokat tud javítani ezen a helyzeten…

Papp László: Az kétségtelen. De nem lesz rá módunk, élesben, az első szakaszon kezdjük el a versenytempóhoz való visszaszokást. No és persze a tesztelést is. J

Rallye2.hu: A csapaton belül lesz változás?

Papp László: Nem, semmi nem változik, sem a csapatban, sem az autóban. Továbbra is a testvérem Papp Csabi mondja majd az itinert nekem.

Rallye2.hu: Tervek vágyak az évad első versenyére?

Papp László: Nagyon sok munkánk van a versenyautónkban, bízunk benne, hogy kibírja a 60 gyorsasági kilométert és célba visz minket. Ez lehet a legfőbb célunk az év első versenyén, a lehető legjobb eredménnyel természetesen. A gyengécske motorral nem gondolnám, hogy túl komoly babérokra kellene törnünk. A cél a cél és a ritmus, a versenyszellem újbóli elkapása. Reméljük, hogy jó buli lesz és nagyon jól érezzük majd magunkat Egerben. Mi a magunk részéről mindenkinek ezt kívánjuk!

Salánki Gábor

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók