2016.03.20 20:17 A kategóriára fókuszálnak

Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX)

Igencsak emlékezetes marad a 2015-ös esztendő Balogh János és Holczer Dániel számára. A kettős ugyanis nagy fölénnyel nyerte meg a 3-as kategória bajnoki címét, abszolútban pedig az előkelő negyedik pozícióban zárták. A szezon végén felmerült egy esetleges kategóriaváltás lehetősége, de végül úgy döntöttek, hogy maradnak a jól bevált Mitsubishinél.

Megismételhető, vagy felülmúlható a tavalyi szereplés?

Erre majd az előttünk álló nyolc futam ad választ, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ismét ott legyünk a legjobbak között – fogalmazott az Eger Rally előtt Balogh János. - Arra fókuszálunk, hogy a tavalyi eredményünket próbáljuk megvédeni, megismételni a mostani bajnokságban is. Mindezt azzal az EVO IX-es Mitsubishivel igyekszünk megtenni, amivel tavaly is rajthoz álltunk. Az ellenfelek viszont jelentősen erősítettek, ennek tükrében nem lesz könnyű dolgunk, már-már emberfeletti teljesítmény, és némi szerencse is kell ahhoz, hogy abszolútban ennyire elől zárjunk.

És a kategóriában?

Ott is nagy csata lesz, nem kérdés. Tavaly nekünk kijött a lépés, végig kiegyensúlyozottan tudunk a versenyezni, a többieknek viszont volt problémájuk. Természetesen idén is a 3-as csoport bajnoki címéért szállunk harcba, ami reálisabb elvárásnak tűnik magunkkal szemben, mint az abszolút negyedik helyezés megismétlése.

Van még ebben az EVO IX-esben tartalék?

Lassan már a végét járja, de ezt az évet még neki szenteljük. Nem titok, gondolkodtunk a váltásban, de az előrelépéshez szükséges feltételek nem álltak rendelkezésre. Ha egy R5-ös mellett tettük volna le a voksunkat, akkor a magyar bajnokság egy részét csak kívülről figyelhettük volna. Mi viszont nagyon szeretünk versenyezni, ezért inkább ezt választottuk. Bízom benne, hogy nem hoztunk rossz döntést, és a meglévő lehetőségeinkkel jól sáfárkodunk majd ebben a szezonban. Az autóban egyébként már nem látok jelentős tartalékot, egy-két apróbb beállítással, saját magunk minél jobb ráhangolásával igyekszünk kihozni belőle a maximumot. Igaz, ebben benne van a veszély is, hogy fordítva sül el, de minden futamra nagyon komolyan fel fogunk készülni, mint tettük azt a tavalyi évben is.

Tehát nem dőltök hátra…

Erről szó sincs, hiszen a kategóriában is nagyon sokan fenik ránk a fogukat, és most még azt is nehéz megmondani, hogy abszolútban hová leszünk jók. Fontos lenne egy jó rajt Egerben, azon a futamon, amit nagyon szeretünk. Jó lesz végre ismét versenyautóban ülni, hiszen az előző bajnokság zárása óta sok idő eltelt. Az új kezdete mindig izgalmas, remélem sok nevező és még több néző lesz jelen az idei szezonnyitón.

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók