2016.04.01 16:36 A kilencesek már nem borulnak Egerben

Sikeres Teszt Rali után április 1–3-a között már éles bevetésre készül Matics Mihály és Zejda Viki az Országos Ralibajnokság szezonnyitó futamán, az Eger Ralin. A Mitsubishi Lancer Evo IX még az utolsó pillanatban megkapta az áramtalanítókapcsolót, úgyhogy a technika is készen áll. Matics belsőkamerás felvételekből készült és a legnagyobb kihívásnak az új abroncsok kiismerését tekinti. Korábban nem volt szerencsés a szezonnyitón, hiszen többször is felborult, de ahogyan mondja, az még az Evo VI-os korszakban volt, a kilencesek már nem borulnak Egerben. 

„A felkészüléssel jól állunk, bár az áramtalanítókapcsoló az utolsó pillanatban került be az autóba, amikor mi már a pályabejáráson voltunk. Ez nálam nem megszokott dolog, jobban szeretem, ha a verseny hetében már nem kell az autóhoz nyúlni” – mondta Matics.

„Szerettem volna több belsőkamerás felvételt megnézni a verseny előtt, de csak éjszaka jutottam el hozzá. Nem mondom, hogy nem lehetett volna többet készülni belőle, de fogjuk rá, hogy ezzel is rendben vagyunk.”

„Az Eger Rali legnagyobb kihívása az új Hankook-gumik kiismerése lesz. A Teszt Ralin már kipróbáltuk, ami előtt nagyon keményre állítottam az autót, most visszatértünk az eredeti, puhább beállításokhoz, de szerintem szükség lesz egy-két versenyre, hogy minden körülmény között kitapasztaljuk a viselkedését és megtaláljuk hozzá a helyes beállítást.”

„Eredményre nem merek tippelni. Régebben nem voltam szerencsés Egerben, egy időben nem nagyon volt olyan szezonnyitónk, hogy ne borultam volna fel, de az még az Evo VI-os korában volt, a kilencesek már nem borulnak Egerben.”

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók