2016.04.02 07:56 Készen állnak az Eger Rallyra a Korda Racing juniorok

Április első napjaiban a Korda Racing Junior tagozata is megkezdi a 2016-os versenyszezont, az Eger Rallyn a Balics Ákos/Borsfai Dávid és az ifjabb Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva párosok képviselik a csapat színeit.

Kisebb nagyobb változásokkal készülnek szezonbeli első versenyükre a Korda Racing junior versenyzői, az Eger Rally a csapat mindkét párosa számára rejteget némi újdonságot. Ifjabb Vizelli Károlynál ez kevésbé feltűnő, hiszen Karcsi továbbra is a közönség kedvenc Lada VFTS-t állítja hadrendbe a Rallye2-es bajnokságban, Balics Ákos azonban versenyautót és bajnokságot is cserélt az idei szezonra.

ifj. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva: Végre elérkezett az idei évad első versenye és azt mondhatjuk, hogy már csak napok választanak el minket az Eger Rallytól. A téli szezon Nekem főleg munkával telt és hál’ Istennek még most is telik, így a versenyautó revíziójával főként a srácok foglalkoztak. Ennek ellenére nem veszem félvállról a felkészülést. Az autó alapjaiban véve nem sokat változott, a kaszni és a dekor marad tavalyról. Motorikusan lesz egy kis változás, mivel Havassy mester a tél folyamán talált még pár lóerőt bele, így azt bele is építettük. A fő változás számomra, hogy mostantól Évi, a feleségem diktálja az itinert a versenyeken. Régóta szerettem volna beültetni és ennek idejét most láttam elérkezettnek. Ettől függetlenül Peti továbbra is velünk tart mindenhova, csak ő most a szervizcsapatban vállal szerepet. A háttér felállása maradt a régi, így már egy összeszokott teammel a hátunk mögött kezdjük az évet. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Korda Eriknek és a Korda Racingnek, támogatóinknak, illetve mindenkinek, aki egy kicsit is segített, hiszen nélkülük most nem lennénk itt.

Balics Ákos/Borsfai Dávid: Mondhatjuk, hogy már a tavalyi Mecsek Rally után elkezdett motoszkálni bennünk a gondolat, hogy jó lenne ebben a felállásban folytatni a 2016-os esztendőt, rögtön az első futamtól kezdve. A gondolatokat tettek követték, és elkezdtünk azon dolgozni, hogy biztosítsuk az idei év hátterét. Sok alternatíva szóba került, ami az autót illetve a bajnokságot illeti, végül úgy döntöttünk, hogy az Országos Historic Rally Bajnokságba nevezünk, méghozzá egy Mk1-es Volkswagen Scirocco fedélzetén. Úgy gondoljuk, ez több szempontból is előrelépés lesz a tavalyi versenyek után. A versenytávok megegyeznek az első osztályéval, így ez hatalmas kihívás lesz mind nekünk, mind a technikának. A Historic Bajnokságban már két napon keresztül zajlik a verseny, így fontos lesz, hogy megfelelően osszuk be mind az autót, mind pedig a saját erőforrásainkat. Idén a gumi is új lesz számunkra, ezért bőven lesz mit tanulni a kezdetekben. Az egyetlen ismerős dolog Dávid hangja lesz, aki nagy segítséget fog majd nyújtani Nekem, mivel ellentétben vele, én még sohasem versenyeztem az egri pályákon. Ilyen előzmények után rettenetesen várjuk már, hogy újra a rajtvonalhoz gurulhassunk. Szeretnénk köszönetet mondani Korda Eriknek és a Korda Racingnek, hogy idén is bizalmat szavaztak nekünk, a srácoknak az autó felkészítéséért, illetve támogatóinknak, akik lehetővé tették, hogy ott lehessünk a bajnokság évadnyitó versenyén.

 

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók