2016.03.21 14:46 Két fronton is

Az  idénynyitó egri futam előtt Botka Dávid már javában versenyez. A GranCanarias-i ERC futamon áll rajthoz, majd egy tesztverseny után az abszolút első helyre hajt az Országos Bajnokság évadindító viadalán.

Mások még csak ébredeznek, Ti már szorgosan faljátok a kilométereket, jelenleg is egy gyönyörű helyen teszitek próbára magatokat és a Citroën R5-öt…

Valóban kicsit szoros lett a versenynaptárunk, most a Kanári-szigeteken versenyzünk a Citroënnel, aztán március közepén az orfűi tesztversenyen a Mitsubishivel. Agyban még nem tartunk Egernél, de azt tudjuk, hogy ott is az R4-s autóval állok rajthoz.

Úgy tűnik, mozgalmas lesz a 2016-os idényetek!

Terveink szerint mindkét bajnokságban indulunk, az Országos Rallye Bajnokság mellett az ERC-n is megyünk, az előbbin Bazsó Attila, míg az ERC-n Szeles Peti segít a jobb egyből. Szerencsére a versenyek időpontjai nem ütköznek, így mindkét fronton támadunk.

Az autókat tekintve is szükséged lesz egy kis rugalmasságra…

Igen, hiszen az ORB-n a Mitsubishivel indulunk, bár lesz olyan verseny év közben, ahol valószínűleg a Citroën-t is csatasorba állítjuk. Az R5-tel még most sem barátkoztunk teljesen össze, 80 kilométert tudtunk tesztelni, úgy érzem a mostani verseny után már ez sem lesz probléma.

Egerben tehát a neveddel összeforrt márkában a Mitsubishiben láthatunk?

Át kellett gondolnunk, hogyan legyen, hiszen nem szerettük volna egyik sorozatot sem kockáztatni, így az ORB-n a Mitsubishivel autózunk, az ERC-n pedig a Citroën-nel. Egyébként úton van egy másik DS3 R5, akkor azzal megyünk otthon is…

Tekintsünk vissza a korábbi egri versenyekre, számodra hogyan sikerültek?

Tavaly az abszolút harmadik helyen értünk célba, habár a második helyért egészen a végéig harcban álltunk. Bízom benne, hogy mivel sokkal több kilométer van bennünk, akár az első pozícióért is versenyezhetünk, mi azon leszünk!

Az aszfaltos pályákat tekintve, hová sorolod a futamot?

Én nagyon szeretem, a kedvenc pályáim között tartom számon. Időjárástól függetlenül mindegyik tetszik, bár bízom benne, hogy jó idő lesz.

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók