2016.03.22 10:12 Nagy fába vágták

Egy szépen felépített karrier fontos mérföldkövéhez érkezett ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna. A fiatal páros néhány éve még a rallytúra bajnokságban koptatta az aszfaltot, majd az ORB-ben igyekeztek minél több tapasztalatot gyűjteni. A 3-as kategória rendkívül erős mezőnyében is megállták a helyüket, idén azonban feljebb léptek, egy bombaerős R5-össel vágnak neki a szezonnak.

 Igaz, hogy áll a garázsban egy új R5-ös?

Ez így van, ezért nagy izgalommal várjuk a szezonnyitót, elég sűrű napokat élünk – árulta el ifj. Kiss László. - A csapatunk feladata ugyanis kibővült, mint ismert, Tamás testvérem a rallycross bajnokságban indul, ezért mindkét technikát meg kell tanulniuk, méghozzá nagyon rövid idő alatt.

Terveztétek a kategóriaváltást az előző bajnokság végén?

Nem volt róla szó, de a Szilveszter Rallyn megfertőzött az R5-ös. Belekóstoltam és nagyon megtetszett. Még ekkor is úgy gondoltuk, hogy a Mitsubishivel folytatjuk a szereplésünket, de mégis meghirdettem az autót, és elkelt. Ekkor pedig gondoskodni kellett egy másik technikáról. Első körben Skodát szerettem volna, az nem jött össze, de a Fiestával is óriási élmény lesz versenyezni.

Az élmezőnybe várhatunk benneteket?

A többi párosnál a tapasztalat azt mutatta, hogy jó néhány futamnak el kell telnie ahhoz, amíg igazán gyorsan képesek autózni az R5-össel. Éppen ezért nem támasztunk magunkkal szemben teljesíthetetlen elvárásokat. Szeretnénk ráérezni, megtanulni ezt az egészet, hiszen egy teljesen új projektbe vágtuk a fejszénket. Nyilván figyelni fogjuk a kategória társakkal szembeni időeredményeket, de a fokozatosság elvét szem előtt tartva, szeretnénk felépíteni magunkat.

A csapatban más változás nem történt?

Mindenki együtt maradt, továbbra is Zsuzsi lesz a navigátorom, és a csapatban is töretlen a bizalom. A megszokott felállással készülünk az Eger Rallyra, amelyet már nagyon várunk. Tavaly ugyan kiestünk az első nap után, de remek hangulata van ennek a futamnak, a szezonnyitó mindig különleges eseménynek számít, ráadásul nagyon kemény, nívós mezőny várható. Ebben igyekszünk majd helytállni, és megtenni az első lépéseket az R5-ös kaland rögös útján. 

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók