2016.03.29 17:28 Rájuk nézve hízelgő a rajtszám

Teljesen újak lesznek Zsebe Gabi és Sándor Norbi számára az Eger Rallye idei pályái, hiszen 2015-ben vettek részt először az évad nyitányán, ahonnan egy defekt és az általa okozott időveszteség miatt nem csak kellemes emlékekkel a tarsolyukban tértek haza Baranyába a srácok. Idén Gabi szívből reméli, hogy nem kell ilyen nehézségekkel szembe nézniük és egy teljesen felhőtlen, hibátlan autózás után a célban ünnepelhetik  meg  az idei versenyévad kezdetét. Zsebe Gabit kérdeztük. 

Mivel telt nektek a téli szünidő?

A Szilveszter Rallye-n álltunk rajthoz, ahol sikerült elég jó eredményt elérnünk. Annak különösen örültünk, hogy végre a kategóriánk egészen népes volt, 8-10 páros ellen küzdhettünk, ami az év közbeni lehetőségeinkhez viszonyítva egészen szenzációsnak nevezhető. Elégedettek voltunk az eredménnyel, mivel a kategóriánkat megnyertük és az abszolútban is szépen szerepeltünk a kis autónkkal. Ezután a Skodánkat komplexen átnéztük, a váltót és a motort meg kellett csináltatni, mert sok kilométer volt már mindkettőben. Igyekeztünk olyan munkát végezni, hogy az évet technikai gondoktól mentesen abszolválhassuk. Az orfűi tesztversenyen szerettünk volna vele rajthoz állni, de egy műszaki probléma ezt máris meghiúsította. Sajnálom, hogy nem tudunk, nem tudtunk tesztelni az idénynyitó verseny előtt Így Egerben az első gyorsaságin élesben tesztelünk, versenyzünk, lesz ott minden, mi szemnek s szájnak ingere. :-) Köszönöm szépen a partnereinknek és támogatóinknak, hogy újra ott lehetünk a pályán, no és persze a családomnak is hatalmas  hálával tartozok azért, hogy elviselik és amiben tudják, támogatják is a hóbortomat.

Egerben tehát ti is rajthoz álltok. Mennyire ismered és szereted a egri szakaszokat?

Számomra teljesen ismeretlenek még a most teljesítendő gyorsasági szakaszok. Egyszer sem versenyeztem még rajtuk. Természetesen lelkesen videózok, készülök és az eddig látott felvételek alapján tetszenek a pályák. Nagy tempót és bátorságot követelnek. Csupán a gyorsasági szakaszok teljes hosszával nem vagyok kibékülve, azért most el is dörmögöm az orrom alatt, hogy irgum-burgum. A 60 kilométert nagyon kevésnek ítélem meg. Reméljük, hogy zökkenőmentesen fog zajlani a Rallye2 versenye. Érdekesnek, lobogósnak ígérkeznek a pályák, pörgősnek a verseny, szívből remélem, hogy nem fognak szakaszokat kivenni, vagy etappá nyilvánítani az Eger Rallye során.

Hányadik Eger Rallye-d lesz a mostani és milyen emlékeket őrzöl a korábbi egri versenyekről?

Csupán a második Eger Rallye-mra készülődök, 2015-ben versenyeztem itt először. Kicsit felemásak voltak utána az érzéseim. A Szilveszter Rallye-t követően ez volt az első komoly versenyem a Feliciával. Elég jól is szepel(het)tünk volna, ha nyolc kilométert nem kellett volna jobb első defekttel teljesítenünk. Ettől függetlenül élveztem az autózást, a kategóriában nem lett rossz az eredményünk, de sok volt a volna esetünkben.

Milyen tervekkel érkeztek az idei évadnyitóra?

A rajtlista átböngészése után arra a megállapításra jutottam, hogy a rajtszámunk, a 205-ös ránk nézve igen hízelgő. Nem gondolnám, hogy a következő megmérettetésnek is ilyen előkelő pozícióból vághatunk majd neki. Törekszünk a kategóriánkban a minél jobb helyezés elérésére, aztán meglátjuk, hogy ez az abszolútban mire lesz elegendő.

Legutolsó információim szerint nem lesz változás a csapatotok háza táján...

Jól tudod, minden maradt régiben. Mi egy ilyen retro csapat vagyunk. :-) A navigátorommal, Sándor Norbival már a harmadik évnek vágunk együtt neki és szerintem nem árulok el azzal nagy titkot, ha azt mondom, hogy vele is szeretném majd befejezni a 2016-os évadot. De hol van az még? Először gépkönyvet kell még szereznünk a rajt előtt és onnantól az Eger Rallye lesz a legfontosabb a számunkra.

Salánki Gábor – Rallye2.hu

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók