2016.03.22 10:15 Sztárparádéval indul a ralibajnokság

Több mint kétszáz páros nevezett be az idei ralibajnokság nyitó futamára, a 11. Eger Rally rendkívül komoly mezőnnyel és óriási csatákkal várja a szurkolókat a jövő hét végén. Április első három napjában a teljes magyar és szlovák mezőny látható lesz a gyorsasági szakaszokon, hiszen a hagyományokat folytatja, a két ország ezúttal is közös viadallal nyitja az esztendőt. 

A nevezési időszak lezárult, így most már elmondható, hogy rengeteg csúcskategóriás technikával induló egység érkezik Egerbe. A szlovákoknál engedélyezett a WRC, ezt kihasználva négyet is láthatnak majd az érdeklődők a hétvége folyamán. Emellett R5-ös dömping lesz, ugyanis a magyar élmezőny a nemzetközi irányt követve egyre inkább erősít ezen a vonalon, a szezonnyitón legalább egytucat ilyen versenyautó koptatja majd az aszfaltot Heves megyében. A nevezési listán azonban rengeteg R4-es, és S2000-es technika is szerepel.

A 11. Eger Rallyn az ORB és a Rallye2, valamint a hazai Historic bajnokság képviselői mellett a teljes szlovák élvonal és a Szlovák Kupa párosai is összecsapnak egymással. A program április 1-jén pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, majd este fél héttől egy látványos rajtceremóniát tartanak a Dobó téren, ahol valamennyi versenyautó felvonul a közönség előtt. Szombaton és vasárnap a pedig a gyorsasági szakaszokat bonyolítják le. Az ORB és a szlovák bajnokság mezőnye a két nap alatt összesen tizenhat gyorsaságit teljesít majd. A mért szakaszok össztávja megközelíti a 150 kilométert. 

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók