2016.04.09 09:46 Taktikusan kaotikus

Gyorsan elszállt az előzetes optimizmusa az AS Rallyesport Europe versenypárosának, Ollé Sándornak és Tóth Zsoltnak az 2016-os idénynyitón. A duó már az első körben eltaktikázta magát, ezt a hátrányt próbálta a verseny további részében ledolgozni…

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Nagyon vártuk már az idénynyitó egri futamot, komolyan felkészültünk, sokat teszteltünk, szerettük volna a tavalyi fiaskót kiküszöbölni. Sajnos a nagy igyekezetben, már az első körben eltaktikáztuk magunkat, úgy gondoltuk, hogy sokkal hidegebb lesz az idő, így egy puha gumit tettünk fel és leültetettük az autót. A pálya minősége is változott a bejárás óta, ezért két pótkerékkel, nehéz autóval és leültetve mentünk ki, szóval mellényúltunk. A második körre változtattunk egy őrült nagyot, kíváncsiak voltuk, azzal hová jutunk… Ez volt a jó választás, folyamatosan vigyorogtunk, javult az időnk is. Egyet biztosan megtanultunk, nem szabad kísérleteznünk, a jól bevált dolgokat kell követnünk. Dühös voltam a reggeli, négy gyorsaságin elkövetett hibáért, de szerencsére sikerült a 25. helyről, a 6. pozícióba felzárkózni.

A második nap már jól sikerült, annak ellenére, hogy volt valami az autóval, a felső tartományokban nem akart annyira húzni, sokszor ledadogott, akkor azt hittem a gyertya rendetlenkedik. Közben kiderült, hogy megütöttük a Fiestát, ezért megrepedt az airbox és egész nap fars levegőt szívott, hiába ragasztgattuk, a problémát nem lehetett orvosolni. Emiatt gyorsról-gyorsra lassult az autó, a ragasztás a gyors egyharmadánál elengedett és a szakasz végén már nagyon erőtlenné vált, szinte csak hörgött. Szóval a szombat kaotikus volt, a vasárnap pedig tragikus.

A pályák nagyon jók voltak, mindegyik tetszett, csak az a baj, hogy lassan kiöregszik az autónk és sok olyan hiba előjön, amit ebben a mezőnyben nem szabad megengednünk!

Lehet, hogy egy R5-re kellene váltanunk! Nagyon szeretem ezt az autót vezetni, és amikor nincs technikai hibánk a 2, 3, 4. helyen autózunk, ami nekem megfelel, mert a célunk az első ötben szerepelni. Igaz, most lejjebb csúsztunk, a nyolcadik helyen végeztünk, a sok technikai hiba miatt. Ha ez így marad, biztos, hogy az év végé felé már R5-tel fogunk menni.”

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók