2016.04.01 23:26 Tetőfokán a Dobó téri hangulat

Látványos rajtceremóniával kezdődött el az idei Országos Rally Bajnokság. A 11. Eger Rallye mezőnye (ORB, Szlovák Bajnokság, Historic) pénteken este, csökkenő rajtszám szerint érkezett a Dobó térre, ahol rengeteg érdeklődő kísérte figyelemmel a versenyautók felvonulását. Habis László, Eger polgármestere, valamint Adler Ildikó alpolgármester nemzeti színű zászlóval indította el a párosokat, azt megelőzően pedig Oláh Gyárfás szólt a versenyzőkhöz és a nézőkhöz. 

Az MNASZ elnöke elmondta: hatalmas mezőny gyűlt össze a magyar és a szlovák bajnokság nyitó futamára, amelyet több külföldi ország is megirigyelhetne. A sportvezető köszönetet mondott Eger városnak, a rendezőnek, és minden olyan partnernek, aki lehetővé tette a színvonalas verseny megrendezését.

R4-es, S2000-es, WRC és R5-ös technikák sokasága vonult fel a történelmi Eger főterén, az élmezőny tagjai pedig úgy vélekedtek, hogy sok esélyese van a hétvégi futamnak, és az egész bajnokságnak is. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy az előttük álló tizenhat gyorsasági szakaszon óriási csata várható szombaton és vasárnap. A 11. Eger Rallye szombaton 9.19-kor rajtol, az Egerszalók – Verpelét közötti pályán, ezután Mátraháza – Mátraalmás, majd Szuha – Parádsasvár, végül Sirok és Egerbakta között lesz látható a mezőny. Két teljes kör után azonban az egerszalóki és a siroki gyorsra harmadszor is ellátogatnak a párosok. 

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók