2016.03.21 10:20 Új autóval és két navigátorral

Domonkos László – Horváth István/Tekeres Laura (Mitsubishi EVO VIII)

Tovább szeretné növelni tavalyi tempóját, ezért új autóval vág neki a 2016-os bajnoki évadnak Domonkos László. A cél elérésében két navigátor is segíti majd ebben az idényben. Kategóriájukban ebben az esztendőben is nagy küzdelemre készül, amely már a szezonnyitó egri viadalom megkezdődik.

Kategória bajnokként zártad a tavalyi évet. Feldolgoztátok a sikert?

Viszonylag hamar sikerült túllépnünk ezen a dolgon. Nagyon jó kis küzdelemben sikerült megnyerni tavaly a Rallye2-n belül a P14-es kategóriát. Egy nagyon jó év volt számunkra a 2015-ös esztendő. Folyamatosan tudtunk fejlődni, gyorsulni, köszönhetően a kategória erősségének. Most pedig nagyon kíváncsian várjuk, hogy ez az új Rally Challenge Bajnokságban milyen kihívások várnak majd ránk idén.

Egy szezonnyitón mindenki a bajnokot akarja legyőzni. Hogyan készültök Egerre?

Érezzük, hogy tovább kell fejlődnünk, ezért nem a tavalyi EVO VI-ossal, hanem egy EVO VIII-as autóval fogunk rajthoz állni. Ettől a váltástól azt várjuk, hogy jelentősen fogunk tudni gyorsulni az év folyamán és úgy gondoljuk, hogy erre szükségünk is lesz, mert úgy érzem, hogy a tavalyinál is erősebb lesz a kategóriánk. Úgy gondolom, hogy sok, tavaly még az első osztályban szereplő társunk is azon töpreng, hogy itt fogja folytatni az idén. Szinte biztos, hogy nagyon jó, szoros verseny lesz az Eger Rally.

Van változás csapaton belül? Ki ül majd melletted a futamokon?

A versenyek nagy részén a megszokott navigátorom, Horváth István diktálja majd az itinert, de rá idén komolyabb céges feladatok is várnak. Éppen ezért egy-két futamon a sajtóanyagainkat jegyző Tekeres Laura fogja váltani. Egerben pont ez utóbbi felállásban fogunk kezdeni. Vele is mentem már többször és mindig nagyon jó hangulatban teltek vele a versenyek, bízom benne, hogy most sem lesz ez másképp.

Pénzügyi háttér rendben van? Teljes szezonra terveztek?

Igen. Nem azt mondom, hogy dúskálunk az anyagi javakban, de teljes szezonra tervezünk és remélem semmi nem is fog közbe jönni, ami ezen változtatna.

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók