2016.04.01 16:31 Új bajnokság, régi célok

Terv szerint zajlott a Balogh Jani Holczer Dani páros 2016-os szezonra való felkészülése. Két tesztnap és a Cered Rallysprint után jöhet az igazi verseny. Az előttünk álló hétvégén kezdetét veszi az éles pontvadászat a történelmi Egerben és környékén. 

Balogh Jani: „A tavalyi csapatunk összetételén nem változtattunk, minden maradt a régiben, így várjuk az Eger Rallyt. A bajnokságra való ráhangolódásunk a tervezett program szerint zajlott. Kicsiszoltuk a tél okozta rozsdát a kezeinkből, lábainkból, így nincs más hátra mintsem megkezdeni a pontok gyűjtögetését az első viadalon."

Immáron tizenegyedik alkalommal várja Eger a rally szerelmeseit. A programba iktatott szakaszok az elmúlt évekből visszaköszönnek, a szűk erdei és széles tempós szakaszok mindenki számára ismerősek lehetnek már.  

Balogh Jani:„Csütörtökön megkezdtük a tréninget a pályákon. Mivel csak négy lehetőség áll rendelkezésre a szakaszok megismerésére így a gyorsokon töltött időt hasznosan kell eltölteni, megfelelő itinert kell felépítenünk. Megpróbáltuk az előző évek tapasztalatait felhasználva keresni azokat a pontokat ahol igazán gyorsnak lehet lenni, vagy, hogy hol kell elóvatoskodni ahhoz, hogy ne történjen galiba.”

A mezőny nagyon megerősödött a téli szünet alatt. Az fejlett R5-ös versenyautók száma megsokszorozódott, így a kategória csatározásain kívül az abszolút helyezés kilátásában nagy a kérdőjel. 

Balogh Jani: „Az elsődleges cél, ami a szemünk előtt lebeg az a bajnoki címünk megvédése, és a velünk egy kategóriában lévő ellenfelekkel való versenyzés. Tavaly sikerült az abszolút értékelésben is nagyon jó eredményeket megcsípni. A megerősödő géppark miatt most még nem lehet tudni hova leszünk elegek az összesített értékelésben. Az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve, szeretnénk az elejétől az általunk meg szokott ritmust és tempót autózni. Az első kör után minden kiderül, hogy ki mire képes a régi es az új technikájával. "

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók