2016.03.27 20:54 Wirtmann a magyar bajnokságot és a CEZ-t választotta

Az Országos Historic Ralibajnokságban és a Közép-Európai Zóna-kupa (CEZ) Historic értékelésében áll rajthoz az idén Wirtmann Ferenc és Barna György a Ford Escort Mk II-essel. Wirtmann tavaly a Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjában ért el abszolút második helyezést, amit pályafutása csúcsának tart, ennek ellenére nem tér vissza az Eb-re.

„A magyar bajnokságban és a CEZ-ben indulunk az idén” – mondta Wirtmann Ferenc. „A tavalyi Eb második helyezés raliversenyzői pályafutásom legjobb eredménye volt, nem csak a historicban, hanem összességében is. Nagyon büszke vagyok rá, és azt gondolom, hogy egy kis szerencsével akár a bajnoki címért is versenybe szállhattunk volna.”

„Az idén tehát lenne min javítanunk, de az Eb légköre egyre kevésbé versenyzőbarát és ha nem Porschéval indulsz, gyakorlatilag nincs esélyed – mi pedig a Fordot szeretjük – ráadásul az ellenfelek is elfogytak.”

„Ezért választottuk az idén a magyar bajnokságot és a CEZ-t. Én a magyar pályákon nőttem fel, ezekhez köt minden és nagyon szeretem a jó ralis társaságot, ezért mindig is fontos volt, hogy itthon versenyezzek. A CEZ-t is jól ismerjük, háromszor voltunk historic bajnokok, nagyon jó versenyeket rendeznek, amik a magyar ralik mellett másfajta kihívást jelentenek. Mind a két sorozatban a bajnoki cím a célunk.”

„Remélem, az idén is sok szurkolóval találkozunk majd a pályák szélén. Mi nagyon nagy odaadással készítettük fel az autót, bízom benne, hogy másnak is örömet tudunk okozni az Mk II-essel.”

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók