Az autósport veszélyes!

A nyilvánvaló veszélyek hatványozottan jelentkeznek egy olyan nyílt terepen, illetve közutakon tartó autóversenyen, mint az Önök által szenvedélyesen szeretett rallye versenyen. Önök imádják a versenyt, a versenyzők pedig imádják a száguldást, hiszen éppen ezért szeretik őket, mert száguldanak.

A színház és a közönsége, a rallyesport és a szurkolói együvé tartoznak, azonos dolgokért lelkesednek és így csak egyetlen közös célunk lehet:

AZ IZGALMAS ÉS BALESETMENTES VERSENY!

Ennek érdekében Önök tehetik a legtöbbet, Önöknek kell a legtöbbet tenniük. Soha ne feledjék tehát, hogy:

A versenyek lezárt gyorsasági szakaszai lezárt versenypályák, amelyeken a versenyzőnek joga és kötelessége a lehető leggyorsabban végigmenni! A versenyautók az út mindkét oldalát használhatják, és a versenyzőknek joguk van elesni, bukni is!

A VIGYÁZZ ÉLETVESZÉLY, VIGYÁZZ KISODRÓDÁS VESZÉLY feliratú szalagok felhívják a figyelmet azon helyekre, területekre, amelyek kiemelten veszélyesek. Nem kell közvetlen a szalagok mögé helyezkedni, hiszen azok pontosan a veszélyforrásokat jelölik.

A versenypályákon tilos alkoholt fogyasztani, mert az alkohol rossz tanácsadó! Oldja a gátlásokat, felelőtlenné, agresszívvé, kötekedővé tesz, ami tömegben csak bajt hozhat mindenkire.

A pályazárás után tilos gyalogosan vagy járművel a versenypályán, vagy szorosan amellett közlekedni. Tudni kell továbbá, hogy a záró kocsi után, de a mezőny előtt előfutó autók következnek, melyeket Ön a rajtszámukról a nullák számának csökkenéséről tud azonosítani (0000, 000, 00, 0). Ezek az autók már versenytempóban haladnak!

Kérjük, mindig vegyék figyelembe a biztonságra ügyelő rendőrök, valamint a SAFETY mellényes rendezők, sportbírók intelmeit, utasításait!

Saját élete, testi épsége megóvása érdekében soha ne álljon:

  • a kanyarok külső ívére
  • bukkanók (ugratók) melletti és utáni területre
  • hosszú egyenesek végén lévő fékezési zónába
  • olyan padkára, amely mögött a menekülési útvonal nem biztosított
  • lassítók körüli és utáni területre
  • kisgyermeket ne, vagy csak kézen fogva fokozott szülői felügyelet mellett vigyen versenyre
  • a rajt cél és célutáni területen is fokozott figyelmet tanúsítson

Mi nem ijesztgetni akarunk, hanem felhívni a figyelmet az amúgy is nyilvánvaló veszélyre, amelyek, - ha Ön is segít bennünket -, és másokat is figyelmeztet erre, akkor elkerülhetők!

Mi mindent elkövetünk a versenyzőkkel együtt, hogy vigyázzunk Önre, de nem tehetünk semmit, ha Ön nem vigyáz magára!

Mindenkinek egész évre jó szórakozást, balesetmentes vidám szurkolást kívánunk

Médiapartnerünk

Egerben vagy online

Támogatók